توده سینه به ناحیه متورم ، دردناک یا بدون درد در بافت سینه اشاره دارد . این عارضه یک علامت شایع در زنان و مردان است و می تواند خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشد . توده های خوش خیم پستان شامل کیست ، فیبروآدنوم (تومور های غیر سرطانی) یا تغییرات بافت پستان مربوط به نوسانات هورمونی یا عفونت هستند . این تودهها معمولاً با سرطان سینه مرتبط نیستند و اغلب نیازی به مراقبت فوری پزشکی ندارند . در ادامه این مطلب همراه ما باشید که می خواهیم به بررسی دقیق تر این بیماری بپردازیم .
تشخیص توده سینه فقط با ماموگرافی امکان پذیر است ، شما عزیزان می توانید با درخواست خدمات رادیولوژی در منزل این تصویر برداری را در منزل خودتان انجام دهید .
توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستانی اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر ، تفاوت دارد . عوامل مختلفی می توانند باعث به وجود آمدن توده در پستان ها بشوند . علل به وجود آمدن توده ها می تواند عفونت ، ضربه خوردن ، فیبروآدنوم ، کیست ، نکروز چربی یا سینه های حاوی بافت فیبروکیستیک پستان باشد . توده های پستانی می توانند در هر دو جنس مرد و زن ایجاد شوند .
برای بهبود و درمان حتما به یک متخصص داخلی مراجعه کنید : ویزیت متخصص داخلی در منزل
انواع مختلفی از توده های پستان وجود دارد که شایع ترین آن ها موارد زیر است :
کیست پستان
فیبروآدنوم
فیبروکیستیک
تودههای ناشی از عفونت
نکروز چربی
سینه خانم ها از بافت های مختلفی تشکیل شده است . دو نوع بافت اصلی غدد شیری ، که شیر را تولید می کنند ، و مجاری شیر ، که شیر از طریق آن ها به نوک سینه می رسد ، هستند . ترکیب بافت سینه می تواند بسته به عملکرد متفاوت باشد ، برای مثال هنگامی که یک خانم شیردهی دارد ، پستان ها تغییر می کنند و در لمس متفاوت هستند .
پستان همچنین از بافت پیوندی فیبروز ، بافت چربی ، گره های لنفاوی ، عروق و اعصاب تشکیل شده است . هر بخش از پستان به تغییرات شیمیایی بدن ، به طور متفاوت پاسخ می دهد . این تغییرات ظاهر و بافت پستان را تحت تاثیر قرار می دهند و میتوانند باعث ایجاد توده هایی در پستان شوند .
علل احتمالی توده های سینه می تواند این موارد را دربرگیرد :
کیست ها
آبسه یا عفونت
آدنوم یا فیبرو آدنوم
لیپوم
سرطان سینه
نکروز چربی
برای بهبود این توده هرگونه کمکی که از این مرکز درمان در منزل داشته باشید به شما کمک خواهند کرد.
علائم هشدار دهنده توده پستان عبارتند از :
توده های پستان معمولا بدون علامت هستند و توسط خود فرد در معاینات ماهیانه ، در معاینات دوره ای پزشک متخصص و یا در غربالگری ها تشخیص داده می شوند . گاهی توده ها با احساس سنگینی و ناراحتی ، ماستالژی یا درد ( دوره ای و یا مداوم ) ، قرمزی و التهاب ، تغییرات پوستی ، فرو رفتگی نوک پستان ، خروج ترشح از نوک پستان ، گالاکتوره و... همراه هستند ..
توده های سینه می توانند ناشی از عوامل مختلفی باشند و این وابسته به خصوصیت های آنها است . برخی از تودهها معمولاً خطرناک نیستند ، اما بقایی آن ها ممکن است خطرناک باشد . برای ارزیابی و تشخیص دقیق لازم است که یک پزشک متخصص انجام دهد .
توده های سینه ممکن است شامل موارد زیر باشند :
توده های خوش خیم (غیرخطرناک) : بیشتر تودههای سینه خوش خیم هستند که معمولاً از بافت های غیرسرطانی تشکیل شده اند ، مانند نیرو خندان (فیبروآدنوم) یا کیسههای پر از کیسه آب (سیست)
توده های خطرناک (مهاجم) : برخی از توده های سینه ممکن است سرطانی باشند ، مانند سرطان سینه . اگر یک توده سینه شامل سلول های سرطانی باشد ، می تواند به ابتلا به سرطان سینه منجر شود .
توده های نیمه خوش خیم : برخی توده ها احتمال خوش خیمی بالا دارند و نیاز به توصیف و تمرکز بیشتری دارند .