هم اکنون رایانه بر کلیه قسمت های زندگی تاثیرگذار بوده است. در واقع مدرسه مجازی یک قسمت آموزشی می باشد که با استفاده از رایانه، خطوط تلفن و ارتباطات اینترنتی و مطالب آموزشی آنلاین سعی می نماید تا به دانش اموزان آموزش دهد و کوشش می کند تا آموزش همانند تعلیم حضوری باشد. در آموزش مجازی، دبیر و دانش آموز باهم به صورت مستقیم در ارتباط نیستند اما با استفاده از کلاس آنلاین تلاش می شود تا ارتباط به صورتی شکل گیرد که دانش آموز احساس کند در یک مدرسه واقعی و به صورت حضوری در حال آموزش است.
خصوصیات آموزش آنلاین و کلاس مجازی به محدوده خاصی از جغرافیا محدود نمی شود و به صورتی است که یک دانشآموز از ایران توانایی شرکت در مدرسه مجازی کانادا را دارد و می تواند از آنجا مدرک دریافت نماید. لازم به ذکر است کلیه کارهایی که در مدرسه حقیقی انجام می شود را می توان در کلاس آنلاین انجام داد. همچنین دانش آموزان توانایی دریافت تکالیف ارسالی از طرف دبیر را دارند. سپس دانش آموز می تواند تکالیف را انجام دهد و برای معلم ارسال نماید و از این طریق معلم می تواند از وضعیت تحصیلی دانش آموز مطلع شود.
آموزش مجازی به زمان خاصی محدود نمی شود و دانش آموز و معلم در صورت تمایل می توانند در هر زمانی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. در مدرسه مجازی و کلاس آنلاین ، کنترل دانش آموز بر خود افزایش می باشد و دانش آموز در هنگام تعلیم و یادگیری احساس مسئولیت بیشتری می کند.
ارتباط زیاد دانش آموزان با رایانه، سبب افزایش اطلاعات دانش آموز در ارتباط با کامپیوتر و شیوه استفاده از آن می گردد. همچنین کلاس آنلاین سبب شده تا دانش آموزان به طور منطقی و درست از رایانه و اینترنت مصرف کند. هم اکنون با توسعه و افزایش بازی های کامپیوتری، استفاده از اینترنت و رایانه بیشتر شده ولی به دلیل وجود آموزش آنلاین و کلاس مجازی، شرایط استفاده مطلوب از کامپیوتر و اینترنت به وجود آمده است.
در مدارس حضوری معلم برای تعلیم به دانش آموزان برای نشان دادن فایل و تصاویر با محدودیت روبرو می باشد ولی در آموزش آنلاین معلم می تواند از طریق ارائه انواع فایل و تصاویر، مطالب آموزشی را به دانش آموز انتقال دهد.
یکی دیگر از موارد بااهمیت در بحث تعلیم ، ایجاد ارتباط میان دانش آموز و معلم است. در آموزش سنتی، معلم و دانش آموز به صورت مستقیم و رودررو می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند ولی در کلاس مجازی، معلم و دانش آموز فقط از طریق چت و به صورت تصویری می توانند با هم در ارتباط باشند.
یک دقیقه کلاس درس حضوری با یک دقیقه کلاس آنلاین برابر نیست. برای تدریس محتوای آموزشی در کلاس آنلاین تقریبا میان 25 تا 60 درصد نسبت به کلاس حضوری، زمان کمتری صرف می شود به دلیل اینکه احتیاج به تدارکات خاصی نمی باشد.
همچنین کلاس آنلاین متراکم تر و سودمندتر از آموزش سنتی است زیرا در آموزش آنلاین مطالب غیرضروری عنوان نمی شود و بی نظمی و هرج و مرج دانش آموزان در کلاس وجود ندارد.
آموزش مجازی و کلاس آنلاین به زمان و مکان خاصی محدود نمی باشد و همیشه در دسترس می باشد. همچنین شما می توانید فایل های ارسالی معلم را در هر زمان که مایل بودید ملاحظه کنید یا اگر متوجه مطلب درسی نشده اید آن را مجددا مشاهده کنید. یکی از معایب آموزش آنلاین، عدم دسترسی دانش آموز به تجهیزات و وسایل کلاس های درس عملی می باشد و دانش آموز نمی تواند آن را به صورت مستقیم لمس نماید. در واقع هدف اصلی و اساسی آموزش آنلاین و کلاس مجازی ، کاهش تلف شدن زمان و بالابردن سطح یادگیری دانش آموز می باشد.