شاید شما هم با واژه ی آزمون مداد کاغذی آشنا شده باشید ولی این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که منظور از آزمون مداد-کاغذی چیست؟ یکی از روش های آزمون ارزیابی سطح علمی دانش اموزان و بازخورد عملکرد تحصیلی آن ها استفاده از آزمون مداد-کاغذی میباشد. از این آزمون بیشتر در دروس ریاضی و نوشتن استفاده میکنند. بنابراین در دروس دیگر استفاده از این آزمون ضرورتی ندارد. مانند: علوم، قرآن، هنر، خواندن و ورزش
باید به این مسئله اهمیت بسیار زیادی داده شود که آزمون مداد کاغذ باعث ایجاد اضطراب و ترس در دانش آموزان نشود و بدون هیچ گونه نگرانی با آرامش بتوانند به سوالات طرح شده پاسخ دهند. بنابراین توصیه ای که به معلمان داریم این است که برای آزمون های مداد کاغذی هیچ نمره و امتیازی در نظر گرفته نشود و فقط پاسخ ها مد نظر باشد تا دانش اموز با خیال راحتتری پاسخ آزمون ها را انجام دهد.
آیا می دانستید مدارس مطرح ایران به منظور هوشمندسازی از سامانه مدیریت یادگیری مَدیار استفاده می نمایند؟
1) در نظر گرفتن سطوح بالاتر از سنجش میزان حافظه و فهم دانش آموز
2) رعایت عدم ایجاد اضطراب در برگزاری آزمون
3) اجرای حالت فعالیت یادگیری برای دانش آموزان به جای اعمال احساس آزمون
4) استفاده به عنوان یک ابزار محوری در ارزش یابی
5) اجتناب از نمره دهی و اعلام نتایج به صورت توصیفی
6) اجرای آزمون ها به شکل گروهی و از بین بردن حس رقابت و یا آزمون
7) بهتر است آزمون به صورت کتاب باز برگزار شود تا دانش آموز بداند این آزمون صرفا جهت بالا بردن قدرت یادگیری فرد دارد. به این صورت که دانش آموز بداند از کتاب فقط به عنوان راهنما استفاده میکند و نه برای گرفتن جواب سوالات. اینکار باعث افزایش بهبودی عملکرد دانش آموزان میشود.
8) استفاده از روش خود سنجی و یا هم سال سنجی
مقایسه آزمون عملکردی و مداد-کاغدی
آیا می دانستید مدارس مطرح ایران به منظور هوشمندسازی از سامانه مدیریت یادگیری مَدیار استفاده می نمایند؟