آموزش کامل راه اندازی

راهنمای کلاس آنلاین

به منظور ایجاد کلاس آنلاین از لیست منوی سمت راست به منوی کلاس آنلاین بروید. اگر با موبایل هستید روی سه خط بالا (منو) بزنید تا منو برایتان باز شود. پس از اینکه وارد منوی کلاس آنلاین شدید روی گزینه افزودن کلیک کرده و سپس فیلدهای زیر را تکمیل نمایید:

کلاس انلاین

  • نام کلاس: در این قسمت نام کلاس موردنظر را وارد نمایید. برای مثال کلاس ریاضی دوازدهم تجربی
  • نوع اتصال : در این قسمت پنلی را که خریداری نموده اید برای شما فعال می شود و به صورت اتومات در این فیلد قرار می گیرد. برای مثال اگر شما پلتفرم اسکای روم را خریده باشید، این فیلد به صورت اتومات پر می شود و نام اسکای روم قرار می گیرد. در صورتی که بیش از یک پلتفرم کلاس آنلاین خریداری کرده باشید برایتان چند گزینه می آورد و شما باید انتخاب کنید که می خواهید کلاستان در کدام پلتفرم برگزار شود. برای مثال شما پلتفرم اسکای روم و بیگ بلو باتن را خریداری کرده اید در این صورت در قسمت نوع ورود هر دو گزینه اسکای روم و بیگ بلو باتن را ملاحظه می کنید و شما می خواهید کلاس موردنظر در بیگ بلو باتن تشکیل شود. در این زمان باید گزینه بیگ بلو باتن را انتخاب نمایید.
  • Language: هنگامی که کلاس را تعریف میکنید در این قسمت میتوانید زبان داخل کلاس را تعیین کنید. برای مثال اگر زبان را انگلیسی انتخاب کنید زبان داخل کلاس زبان انگلیسی خواهد بود.
  • فعال : در صورتی که می خواهید کلاس ایجاد شده برای دانش آموزان نمایش داده شود باید کلاس آنلاین فعال باشد و در صورتی که کلاس غیرفعال باشد برای دانش آموزان نمایش داده نمی شود.
  • برگزار کننده : در این قسمت باید نام معلم مربوطه که کلاس را برگزار می کند انتخاب نمایید. (برای انتخاب نام برگزار کننده ابتدا باید در قسمت کاربران ، اسامی معلمین را وارد نمایید. برای این کار به راهنمای بخش کاربران مراجعه نمایید)
  • مخاطب : ورود به کلاس های آنلاین سامانه به دو صورت می باشد (1- ورود با لینک میهمان  2- ورود با نام کاربری و رمز)

ورود با لینک میهمان

لینک کلاس آنلاین

در صورتی که می خواهید مخاطبین از طریق لینک مستقیم وارد کلاس مجازی شوند گزینه "ورود میهمان" را فعال نمایید. سپس در قسمت "محدودیت تعداد کاربر" ، تعداد شرکت کنندگان کلاس را وارد نمایید و در قسمت "لینک" نام دلخواه (مثلا نام کلاس) را وارد نمایید. (وارد کردن لینک الزامی نمی باشد) سپس بر روی گزینه "ثبت" کلیک نمایید. در این حالت نیازی نیست تا اسامی دانش آموزان را وارد سامانه نمایید فقط کافیست لینک برای دانش آموزان ارسال شود. برای این منظور معلم روی دکمه "لینک" کلیک می کند (در عکس بالا دکمه آبی روشن) و لینک کپی می شود، سپس آن را برای دانش آموز ارسال می کند (برای مثال از طریق ایمیل، واتساپ، پیامک و ...) دانش آموز لینک را در بخش url کروم وارد میکند. صفحه ای که نمایش داده میشود از دانش آموز نام کابری یا شماره موبایل میپرسد. اگر دانش آموز در سامانه تعریف شده باشد نام کاربری خود را وارد میکند و بعد رمز عبور  را سپس وارد کلاس میشود. اگر دانش آموزی در بخش کاربران تعریف نشده باشد، باید شماره موبایل را وارد کند و دکمه ی ادامه را بزند.

لینک مهمان

در این مرحله یک پیامک حاوی کد تایید هویت دریافت میکند و بعد از وارد کردن کد با تعریف یک اسم وارد کلاس میشود. معلم هم میتواند از طریق لینک مستقیم وارد کلاس شود و هم از اکانت مستقیم با زدن دکمه ورود وارد کلاس شود. در هر حالت نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و با عنوان اوپراتور وارد میشود.

ورود از طریق نام کاربری و رمز

این روش امنیت بیشتری دارد زیرا هیچ کس بدون رمز نمی تواند وارد شود ولی شاید برای برخی دشواری داشته باشد چرا که باید از قبل دانش آموزان را در بخش کاربران تعریف کنند و برای هر کدام نام کاربری و رمز در نظر بگیرند. در این حالت نیازی نیست گزینه "ورود با لینک میهمان" را فعال نمایید و فقط در قسمت "کلاس ها" اسامی کلاس هایی که می خواهید در کلاس آنلاین شرکت نمایند را انتخاب نمایید. لازم به ذکر است در این فیلد می توانید بیش از یک کلاس را انتخاب کنید. همچنین در قسمت "کاربران مازاد" اسامی افرادی که در مدرسه وجود دارند و می خواهید وارد کلاس شوند و جزو دانش آموزان کلاس نیستند را می توانید انتخاب نمایید تا بتوانند وارد کلاس شوند و در کلاس شرکت نمایند. برای مثال مدیر یا معاون مدرسه.

کلاس آنلاین

راهنمای سامانه آموزشی

پس از اینکه بسته مورد نظر را خرید کردید باید با دستور العمل زیر سامانه را آماده ی استفاده کنید، همچنین پس از اتمام هر دوره تحصیلی و شروع دوره جدید این موارد لازم می باشند:

  1. دوره تحصیلی را تعریف کنید
  2. مقطع و پایه را تعریف کنید
  3. کلاس ها را تعریف کنید
  4. کاربران را تعریف کنید

تشریح دستورالعمل راه اندازی

قبل از اینکه ادامه متن را بخوانید، یادآور می شویم در هر منوی سامانه که وارد شوید راهنمای همان بخش در گوشه ی بالا سمت چپ وجود دارد که در اکثر موارد با آموزش های تصویری پر شده است.

موارد زیر حتما باید به ترتیب انجام شود:

تعریف دوره تحصیلی

دوره تحصیلی برای آموزشگاه هایی که تازه خرید کرده اند به صورت خودکار تعریف می شود و نیاز به تغییر آن نیست. در نتیجه در این بخش شما کاری نباید انجام دهید. دوره تحصیلی به دوره ای گفته می شود که دانش آموزان و معلمین بر سر کلاس های مشخصی می نشینند و یک ترم (در آموزشگاه ها) یا سال تحصیلی (در مدارس) را می گذرانند. پس از اینکه دوره تحصیلی (مثلا سال تحصیلی 1400-1401) تمام شد و دانش آموزان قرار است سر کلاس های جدید بنشینند کافی است یک دوره تحصیلی جدید تعریف کنید. کاربرد دوره تحصیلی در جداسازی اطلاعات دوره قبلی با دوره جدید می باشد، طوری که می توانید در سال تحصیلی (ترم) جدید با انتخاب گزینه عدم نمایش، اثری از اطلاعات سال تحصیلی (ترم) قبلی نباشد.

تعریف مقطع و پایه

انتخاب صحیح مقطع آموزشی بسیار مهم است، زیرا با توجه به مقطع پایه ها انتخاب می شوند و با توجه به پایه ها، دروس لیست می شوند. انتخاب مقطع برای مدارس کار بسیار ساده ای می باشد، اما آموزشگاه ها و افراد حقیقی (به غیر از مدارس) باید دقت کنند که مقطع آموزشگاه را انتخاب کنند و سپس پایه های مورد نظر خود را در قسمت پایین آن وارد کنند. دقت کنید شما می توانید در هر مقطعی که هستید پایه های مورد نظر خود را به پایه های پیش فرض سیستم اضافه کنید.

تعریف کلاس ها

مفهوم کلاس برای مدارس یک مفهوم واضح و مشخص می باشد. در برخی سامانه ها به جای واژه ی کلاس از دوره استفاده می شود. مخصوصا مدارس یا آموزشگاه هایی که در یک کلاس ، معلم های مختلف درس های مختلفی را تدریس می کنند. در این موارد باید برای دروس مختلف کلاس های (دوره های) مختلف تعریف کرد. به چند مثال زیر توجه کنید:

  نام کلاس معلم پایه درس
1 کلاس چهارم الف آقای حسینی چهارم ابتدایی قرآن
2  کلاس گلهای فاطمه  خانم عربعلی  پنجم ابتدایی  علوم تجربی
3  کلاس فیزیک استاد عابدی (4شنبه ها ساعت  9)  آقای عابدی  کنکور  فیزیک


 همانطور که در جدول بالا می بینید، ردیف 1 و 2 برای یک مدرسه ابتدایی می باشد و ردیف 3 مختص یک آموزشگاه کنکور می باشد. البته در دبیرستان ها چون چندین معلم در یک کلاس درس می دهد، کلاس ها به همین شیوه نام گذاری می شوند تا قابل تشخیص باشد آن کلاس در چه زمانی برای چه معلمی می باشد. در حالت کلی در هر کلاس باید معلم و دانش آموزان و زمان تشکیل کلاس مشخص باشد. با همین سه معیار می توان کلاس های متفاوت تعریف کرد.

 تعریف کاربران

منظور از کاربران، دانش آموزان، معلمین و مسئولین آموزشگاه می باشد. مسئولین به سمَت های مختلف تقسیم می شوند از جمله مدیر، معاون آموزشی، معاون پرورشی، مسئول پایه، مسئول فناوری و ... که هر کدام دارای دسترسی های متفاوت می باشند و حتی مدیر می تواند دسترسی آنها را تغییر دهد. مثلا می توان دسترسی معاون پرورشی را به بخش نمرات بست. هر کاربر دارای یک نام کاربری (موبایل) یکتا و یک رمز می باشد. پس از تعریف کاربران می بایست نام کاربری (یا موبایل) و رمز هر کاربر را برای او ارسال کنید تا وارد سامانه شوند. برای ورود به سامانه از دو طریق می توانند اقدام کنند:

  1. ورود از طریق اپلیکیشن: برای این کار باید "دانلود مدیار" را در گوگل جستجو کرده و آن را دانلود کنند و در گوشی نصب کنند. (آموزشگاه هایی که بسته ی شخصی سازی را خریده اند باید همان لینکی که به آنها داده شده را به کاربران بدهند تا نصب کنند)
  2. ورود از طریق مرورگر: کافی است مرورگر گوگل، فایرفاکس یا سافاری را باز کنند (در گوشی یا کامپیوتر) و سپس وارد سایت madyar.org شوند و از قسمت ورود ، وارد حساب کاربری خود شوند.

 فیلم آموزشی راه اندازی سامانه